internet media
 
Preduzeća i ustanove

ico ADRESA

Bore Šipoša 9b
26000 Pančevo
Tel/faks:
013/348-563
E-mail:
silex@3dnet.co.yu
www.silex.co.yu

Spisak ustanova i preduzeca

“SILEX” PANČEVO
Preduzeće za proizvodnju i trgovinu

Spisak ustanova i preduzeca

„SILEX“ OBLAČI NAŠE KUĆE

Razvoj ove uspešne porodične firme otpočeo je daleke 1932. godine kada su braća Dobrosav i Tihomir Topalović osnovali radionicu za proizvodnju mlinskog kamena „Kvarc“ – preteču današnjeg „Silex“-a.

Danas, osnovna delatnost „Silex“-a jeste proizvodnja materijala za završne radove u građevinarstvu, preciznije, materijala za završnu obradu zidova.

Tradicija duga više od sedam decenija i kvalitetno i predano obavljanje delatnosti, bile su presudan faktor zahvaljujući kome je „Silex“ ulepšao enterijere i eksterijere impozantnog broja privatnih kuća, stambenih i poslovnih zgrada, škola i fabrika u Pančevu kao i širom Srbije. Svoj pečat je ostavio i na nizu reprezentativnih objekata Beograda, kao što su PC „Ušće“, nova zgrada ambasade Kine, poslovna zgrada „Raiffeisen“ banke.

Iz bogate palete „Silex“ proizvoda izdvajamo:

• akrilne fasadne maltere: TOPAKRIL, GRAFMASTER, DEKOMASTER
• Poludisperzione i disperzione boje za unutrašnje zidne površine
• SILEX COLOR SISTEM za automatsko mešanje fasadnih i unutrašnjih premaza
• lepkove za građevinarstvo

Strogo poštovanje i unapređivanje osnivačkih principa „Silex“-a, imali su za rezultat ne samo povećanje obima proizvodnje i broja zaposlenih, već i mnogobrojna priznanja osvojena na domaćim i internacionalnim sajmovima građevinarstva.

Jedno od njih je i posebno priznanje za tehničko-tehnološka dostignuća za TOPALIT ukrasne maltere, osvojeno na „Međunarodnom sajmu građevinarstva 1998.“

Da bi izašao u susret potrebama svojih klijenata, „Silex“ je pokrenuo i veleprodaju proizvoda ostalih domaćih proizvođača, čime je zaokružio svoju ponudu i postao jedan od nezaobilaznih segmenata uspešnog obavljanja zahtevne građevinarske delatnosti.

SAVRŠENO-ZAVRŠENO

 

[nazad]