internet media
 
Preduzeća i ustanove

ico ADRESA

Pančevo, Stevana Šupljikca bb
26 000 Pančevo
Tel: + 381 (0) 013/306 222
Faks: + 381 (0) 013/306 258

Spisak ustanova i preduzeca

EFES WEIFERT Pivara a.d.

Spisak ustanova i preduzeca

Pivaru Pančevo, najstariju pivaru na Balkanu i najstariji industrijski objekat u Pančevu, osnovao je, 1722.godine, Abraham Kepiš, Jevrejin iz Požuna. Wena istorija je usko vezana za istoriju ovog kraja.

2003. godine Weifert pivara dobija strateškog partnera, kompaniju Efes – jednog od deset najvećih proizvođača piva u Evropi i počinje da posluje kao „EFES WEIFERT“ Pivara a.d. Pančevo.

Najstarija pivara na Balkanu, danas je kuća mladih brendova. Razvijajući svoje brendove kompanija gradi i usavršava i sebe a danas može da proizvede bilo koju vrstu piva, najvišeg kvaliteta." Pivara je u junu dobila standard HACCP a u toku je uvođenje ISO standarda.

Zahvaljujući potpunoj modernizaciji industrijskih pogona i proširenju kapaciteta, za kratko vreme, postaje treća pivarska grupacija u našoj zemlji. Proizvodi pančevačke pivare osvojili su brojna domaća i međunarodna priznanja – u Londonu, Atini, Ženevi i Lisabonu, a najznačajnije među njima je i najnovije priznanje za kvalitet EUREKA ICEPEC osvojeno u Briselu.

 

[nazad]