internet media
 
Preduzeća i ustanove

ico ADRESA

2600 Pančevo, Kovinski put bb
Tel: 013 / 315 – 344, 331 – 209
Faks: 013 / 317 – 731

Spisak ustanova i preduzeca

AD ZA DORADU SEMENA
“SEME TAMIŠ“

Spisak ustanova i preduzeca

SEME KOJE ŽIVOT RAĐA

Uspešno poslovanje dugo skoro pola veka učinilo je “SEME TAMIŠ“ respektabilnim privrednim subjektom ne samo na teritoriji opštine Pančevo već i u celom južnobanatskom regionu sa tendecijom širenja i na nova tržišta koja umeju da cene ali i da budu strogi kritičar kvaliteta proizvedene robe.

Ali, kritika je ono čega se “SEME TAMIŠ“ ne plaši, jer od samog svog osnivanja 1964. godine, ovo preduzeće prepoznatljivo je kao veliki proizvođač semenske robe najvišeg kvaliteta, da bi 1975. godine osnovalo sopstveni centar za doradu semena sa silosom, sušarom i magacinom impozantnih kapaciteta.

Na godišnjem nivou “SEME TAMIŠ“ doradi više od 20.000 tona semenske robe:
pšenice, kukuruza i soje, a obim poslovanja menja se i raste iz godine u godinu, u zavisnosti od uslova i potreba koje nameće tržišna utakmica u kojoj opstaju i traju samo najbolji. A “SEME TAMIŠ“ sa svojih 65 zaposlenih i postojećom opremom i smeštajnim i proizvodnim kapacitetima svakako spada u kategoriju najboljih.

Od aprila 2006 godine većinski vlasnik postaje konzorcijum MARKOVIĆ koji nastavlja postojeći rad i efikasno ga unapređuje ambicioznim planovima proširenja kapaciteta za proizvodnju i doradu kako merkantilne tako i semenske robe. Time se rađa neko novo proleće za ovaj uspešni kolektiv, zaposlene i klijente koje čine i veliki kombinati ali i individualni proizvođači južnobanatskog okruga.

 

 

 

 

 

ico MENADŽMENT

VLADA ČARDAKLIJA
dipl. inž. poljoprivrede
Generalni direktor

Vlada Čardaklija, rođen 25.06. 1968 u Aleksandrovcu od oca Časlava i majke Miroslave. Diplomirani ing. poljoprivrede, diplomirao na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu.
Prvo zaposlenje – tehnolog proizvodnje u mlekari Pančevo gde radi do 2005 god. da bi juna 2006. god. bio imenovan za generalnog direktora u “SEME TAMIŠ“-u.
Oženjen, otac dva sina. Član ROTARI kluba Pančevo.

[nazad]