internet media
 
Preduzeća i ustanove

ico ADRESA

26000 Pančevo,
Novoseljanski put 33
Tel: 013/313-092
Faks:013/520-991
E-mail:intam@panet.co.yu
www.institut-tamis.co.yu

Spisak ustanova i preduzeca

Preduzeće u društvenoj svojini za istraživačko-razvojne usluge
INSTITUT “TAMIŠ“ PANČEVO

Spisak ustanova i preduzeca

PET DECENIJA PRIMENE NAUKE U POLJOPRIVREDI

Institut “Tamiš“ je društveno preduzeće za istraživačko razvojne usluge u privrednim delatnostima, osnovan 1956. godine kao poljoprivredna stanica, a 1994. dobija status Instituta. Registrovan je kao naučna ustanova koja posluje kao stručna služba na teritoriji opština Pančevo, Alibunar, Kovačica i Opovo sa ukupnom oraničnom površinom od 159.000 ha. U sastavu Instituta je i ogledno polje za sortne i agrotehničke oglede. Savetodavna služba radi sa individualnim gazdinstvima i pokriva 30 naseljenih mesta.

Institut “Tamiš“, sa 38 stalno zaposlenih od čega 23 visoko obrazovana kadra od čega 9 magistara, uspešno obavlja: istraživačko razvojne usluge u poljoprivrednim delatnostima; naučno istraživačku delatnost poljoprivrede; poljoprivredne usluge iz oblasti ratarske, povrtlarske, stočarske i prehrambene proizvodnje; usluge poljoprivredne stručne službe savetodavni rad; zakonske obaveze u ratarstvu i stočarstvu; laboratorijske usluge (hemijske, pedološke, semenske, fito-sanitarne i entomološke laboratorije); kontrola kvaliteta i kvantiteta robe.

“Institut Tamiš teži kontinuiranom usavršavanju saradnika, tako da smo prisutni svim važnijim stručnim seminarima u zemlji i inostranstvu. Tendencija nam je uvođenje i korišćenje novih tehnologija”, ističe direktor Instituta.”

 

 

 
 

 

ico MENADŽMENT

BOGDAN JOVANOVIĆ
Direktor

Rođen je 1948. godine u mestu Ratkovci kod Slavonske Požege. Po završenoj Gimnaziji u Slavonskoj Požegi odlazi na studije na Poljoprivredni fakultet u Zemunu na kome diplomira 1971. godine- ratarski smer. Na istom fakultetu završio je postdiplomske studije 1998. godine.
Od 1972.godine zaposlen u ZZ “Mladost” Kačarevo, a 1975. zapošljava se u “Agroživu” gde radi do 1991. Iste godine Institut “Tamiš“ osniva “Agroinženjering” gde postaje direktor tog preduzeća, a 1994. i zamenik direktora Instituta “Tamiš“.
Godine 1997. imenovan je za zamenika predsednika Saveta za privredu opštine Pančevo, a od 2005. godine zamenik je predsednika Skupštine Privredne komore i član Upravnog odbora.
Na funkciju direktora Instituta “Tamiš“ Pančevo imenovan je 28.2.2000. godine. Objavio je, sam ili kao koautor, preko 25 naučnih i stručnih radova.

[nazad]